Friday

kota konstantinopel *istanbul* my dream ~

heyy..arini sy nk write kt blog tntg hobi baru sy,hobi baru sy membca buku sejarah islam.. yeahh sy akui sy sgt ergggg dgn sejarh smpai drop tok stpm ni ngeee, entah knp sejarh islam ni sgt sgt bestt untk dibaca, xjemu,tnda tnye sntiasa nk thu kesudahan cerita sejarah islam ni habis.. terima kasih la kepada yg mengesur kan sy n memberi sy buku sejarah islam ni supaya bacee.sampai kn jD hobii.nk thu pelbagai jenis sejarah islam yg adeee.. huaa.. seriuzz bile bace sejarah islam ni diri ktee jd bangga.,wuuhaa poyoo jek kn..haish.. tp seriuz la ! xtipuu! sgt best klu ktee megetahuan ape yg berlkau pd zaman nabi muhammad duluu... ermm bahan2 ni bole jd kan kita seorg yg bergunaa meyh! meh tgk bukuu yg sy dapat dri org istimewa tu smpai syy jd kn hobi dgn bahan bacaan sejarah islam ni
wohaa kali pertama dpt bukuu ni rse cm haiiyooo sejaraa habiss! boleh ke bace nihhh.. bukak pendahuluan,bahasa melayu kelasik semua kelua.,pelbagai jenis nama  kelasik kelua yg pelik2.. ayooommm.. xfaham ape2!!! mcm mne nk bce klu dailog semua bm kelasik meyh.,hahaha.. 
~tbe2 da 2 3 hri boring xthu nk buat ape,capai balik buku SULTAN AL-FATEH nihh smbil baring membaca episod 1.  wohaa! kenapa ade mcam romantik je cerita ni..aahhaha..bce punye bce makin best dan best seterus nye tidak terkata die punya best tuuu..naik bulu roma., bangga ,tanggungjawab semua ade la! haiss! *poyoo kn* hheheh.. pape jek lah!
ermmm kota konstantinopel nii telah ditakluk oleh sultan muhammad al fateh pejuang agama islam...lepas jek die takluk kerajaan tu DARI situ la sulam muhammad ni tukar kerajaan konstantinopel ni kepada intanbul! ummm!! bestt nyee., gereja di tukar kn kepada majid n tempt ilmuu.,humm!
dari stuuu tbe22 hati ini sgt kuat dan tertarik nk pg istanbul., bagaimana keadaan nyee... sgt cantik !! kerajaan islamm..
bile tgk gmbr2 ni rse mcm sgt berbangga,teruja,gairah,semua adee...



chantik kann semuaa nii! sangat indah..subhanallah.,tidak terkata,.. sy sgt suka kan istanbul!!!!!
:))

lepas habis bace bukuuu sulatan al-fateh ni,syy dengan bangga nyee membeli bukuu sejrah islam yg lain.,HAHAH.,seronok! beronok2!! tqq istimewa ajr sy n jebak kan sy kepada ilmu ni .,yeahh!
da xminat da novel cintaa.. sekrg sy layan novel islam jekk.,ngeee~ *poyoo jee.. hehe :))

video